Farà uns 15 dies que les festes nadalenques han acabat i encara que
nosaltres ja gairebé ni les recordem, el nostre organisme si. És per aquest
motiu que després dels excessos gastronòmics que la gran majoria comet en
aquestes dates cal depurar el nostre cos perquè aquest torni a funcionar
correctament. L’objectiu d’una dieta depurativa és tonificar
i netejar els òrgans encarregats d’eliminar les toxines del nostre organisme:
fetge, ronyons i intestins.
El primer que cal fer és reduir el consum de SUCRES i BRIOIXERIA així
com també les GRASSES i pel contrari augmentar el consum de vegetals i fruites i
potenciar els cereals integrals. Cal evitar aliments que tinguin un
elevat contingut de conservants, colorants, additius... A més cal reduir el
consum de proteïna animal (la gran majoria ingereix el doble del necessari). Per
últim és necessari evitar el consum de begudes excitants: cafè, te..., de refrescos
i sucs comercials (els naturals si!) i d’alcohol.
ALIMENTS DEPURATIUS:
Carxofa, api, espàrrec, nap, fonoll, rave, remolatxa, ceba,
col, escarola, raïm, pinya, magrana, poma, llimona, cereals integrals, AIGUA...
Per
acabar d’ajudar amb la depuració de l’organisme es poden prendre infusions amb
plantes colerètiques i colagogues que facilitin la formació i sortida de bilis
de manera que la vesícula no quedi estancada.
INFUSIÓ HEPATOPROTECTORA:
|
Carxofera
(20gr)
Boldo
(15gr)
Card
Marià (15gr)
Menta
(20gr)
LA NUTRICIÓ ÉS LA TEVA SALUT