divendres, 17 de juliol del 2015

FARMACIOLA DEL VIATGER

FARMACIOLA DEL VIATGER

Arriba l’estiu i amb aquesta estació arriben també per la majoria de nosaltres les vacances. Augmenten les temperatures i apareixen problemes com la salut intestinal, la sequedat pels aires condicionats, fongs, hidratació de la pell, infeccions pròpies de la temporada, el cansament per la dificultat de dormir (calor i més hores de llum). Per tot aquest motiu necessitem un equilibri nutricional òptim per adaptar-nos a aquesta situació.
En primer lloc cal dur una alimentació suficient, equilibrada, variada i de temporada: préssecs, síndries, melons, albercocs, cireres, pinyes, prunes, figues, papaies, bledes, cebes, espàrrecs, cogombres, alfàbrega, tomàquets, carbassons, porros, api, enciam, remolatxa... i acompanyada per una correcta hidratació i, en cas necessari, per un complement multinutrient.
Però si a més a més de dur a terme aquestes mesures preventives es viatja, caldrà endur-se una bona farmaciola per tal de gaudir al màxim de l’entorn a visitar i preservar la salut.


Us presentem la farmaciola del viatger:

Probiòtic i prebiòtic: acció protectora de flora digestiva i intestinal, actua com a barrera davant virus i bactèries. Recomanat en cas de diarrees i infeccions intestinals per part de bacteris patògens. També en cas de paràsits intestinals podríeu tenir  a l’abast oli d’orenga (antibacterià, antiparasitari i antifúngic).

Càpsules de Vitamina C de 1000mg: cobreix aport Vit.C i actua com a guardià.

Plata coloidal o citrobiòtic: per desinfectar aigües. Unes gotes dins got d’aigua. Sobretot en països on l’aigua cal que sigui embotellada evitar demanar fruita i verdura crua, cafès o infusions, sopes...

Cansament: 1 vial de Quinton Hipertònic (entre hores). Si hi ha molt esgotament es poden prendre fins a 4 vials/dia.

Diarrea o molèsties digestives: prendre carbó vegetal 2 comprimits cada 2 hores o Karbofin 1 càpsula després cada àpat; prendre 3 càpsules al dia de Ferzym Plus o algun altre pro i prebiòtic (1 abans de cada àpat principal) i realitzar menús a base de menjar bullit (arròs, patates, pastanagues). Tot durant tres dies i amb evident millora anar introduint de nou els aliments. De no superar la diarrea, s’aconsellaria afegir a les prescripcions anteriors un Fortasec després dinar i després sopar.

Restrenyiment: 2 comprimits d’Aloe de la marca ESI en dejú i 2 abans d’anar a dormir (sempre sumat a pauta probiòtic (Ferzym plus), Espirulina i vials d’aigua de mar (Quinton hipertònic).

Eritema de pell: pell irritada, cremades solar... Utilitzar crema de Plantes Medicinals de Weleda.

Molèsties oculars: monodosis de gotes pels ulls TG1 Ojos marca Pegaso.

Fongs als peus:   crema amb gotes d’arbre del te. Si són fongs a les ungles, directament arbre del te a la ungla.

Esguinços, cops o molèsties musculars: Fisiocrem ús tòpic i/o gotes d’extracte d’àrnica o harpagofit.

Spray Antimosquits o oli de cintronella: Per evitar picades de mosquits (escollir un força potent si es va a països tropicals).

Picades insectes: Gel de la Rueda Natural per picades insectes.

Mareig: Caramels de gingebre

Gel aloe vera o after sun per cremades solars. A més a més, caldrà portar un protector solar amb filtres minerals (exemple marca Alga Maris) i segons el destí agafar factor 30+ o 50+. En cas d’anar a un país on l’exposició solar sigui alta i temperatures extremes es podria suplementar betacarotens (beneficia salut cèl·lules epitelials i són antioxidants).

Infeccions orinaries: Aranyons vermells (en càpsules o comprimits), per las seva activitat bactericida, inhibint la proliferació de bactèries patògenes al tracte urinari.

Mals de cap: Bàlsam del tigre i fer massatge suau a les temples.

Jet lag: Si es pateix d’insomni durant el viatge o del síndrome de “jet lag” es poden prendre comprimits de melatonina que regulen la son. Prendre-la 30min abans d’anar a dormir.



Per a més assessorament veniu a veure’ns a Salus us estem esperant.



  
ATENCIÓ! NOSALTRES TAMBÉ MARXEM DE VACANCES DEL 31 DE JULIOL AL 17 D’AGOST i ja tenim la nostra farmaciola a punt, i tu?

Totes les fotos són de collita pròpia