diumenge, 17 de juny del 2012

DOCUMENTALS ALIMENTACIÓ


El Blog d’avui és per conscienciar-nos de la importància pel nostre organisme de dur una dieta saludable i sobre els efectes que està causant la industrialització ramadera en la nostra salut i al medi ambient.



Per començar, tenim el documental de Tv3 emès el passat 30 de maig al programa Sense ficció: Què mengem amb el que mengem?

Què mengem amb el que mengem? És segur el que arriba a la nostra taula? Quina quantitat de productes químics, metalls pesants, antibiòtics o additius que podrien ser perjudicials per a la salut ingerim amb la nostra dieta?
Envoltats de contaminants, confosos per missatges que de vegades semblen contradictoris entre què és legal i què és segur, molts consumidors tiren la tovallola i entonen allò de: “D’alguna cosa hem de morir!”. Però hi ha alternatives, tant de responsabilitat pública com d’actitud personal. Això és el que analitza el documental “Què mengem?”.

-          El programa analitza els tòxics que ingerim a través dels diferents grups d’aliments i que es troben al nostre organisme. Comenta la possible relació d’aquests contaminants amb l’augment desmesurat de malalties com el càncer, les al·lèrgies, la resistència a malalties infeccioses que fins ara tenien cura com la tuberculosis, etc. Les fruites i verdures venen plenes de pesticides, herbicides..., el peix conté metalls pesants procedents del mar, la llet i la carn emmagatzemen al seu interior hormones i antibiòtics i, a més a més, consumim aspartam en excés i encara no se n’assegura la seva innocuïtat. 
El documental és d’elaboració pròpia de la cadena autonòmica i no informa de problemes  que passen a milers de quilòmetres sinó d’una problemàtica existent a nivell mundial i, per tant, present al nostre país.


-          Segons el diari el Periódico:
Que la alimentación es una de las prioridades de la sociedad quedó ayer meridianamente claro con el interés que suscitó el reportaje de TV-3 Què mengem?, producción que analizaba la dudosa calidad de algunos de los productos más populares de nuestra dieta diaria, y que fue el programa más visto del día en Catalunya. El espacio reunió a una media de 579.000 espectadores y un 17,4% de cuota. 



Com a segon documental, trobem l’emès el dia 3 de juny per Tv2: Ámame enCARNEcidamente.

Una producció Belga que qüestiona el lloc que ocupa la carn a les nostres vides; i que reflexiona sobre les necessitats de modificar els nostres hàbits alimentaris i de consum. Està traduïda al castellà.
El desmesurado consumo de carne ha provocado la industrialización de la ganadería. En la actualidad se sacrifican 60.000 millones de animales al año para alimentarnos. Mientras los animales son criados con criterios empresariales, el medio ambiente y la salud humana se resienten.
Voces críticas exigen un cambio en los hábitos alimenticios para recuperar un modelo sostenible y poner fin a estas fábricas de carne con animales alimentados a base de concentrados.




http://www.rtve.es/alacarta/videos/documentos-tv/documentos-tv-amame-encarnecidamente/1427251/

Espero que siguin del vostre interès feliç setmana per a tothom!