![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPcO2rUE8LoBxvHN__RNoksMGxiP48gPX0ew8vQe5ibC_w8hdN6JjXM2sSLiVcujGwGfmACg3GCp3rdkOWrWBpX1OX3Bz43oG8iFHvoaJIhC12HvKxRDK0cE-ms4Azx6kwoV-Q7LZVLTGu/s1600/est_7_imx_1.jpg)
Perquè
consumir algues?
-
Les
algues marines no absorbeixen tanta contaminació com els peixos. On la
contaminació és alta simplement no poden créixer.
-
Són
molt riques en minerals, en contenen entre 10 i 20 vegades més que els vegetals
terrestres.
-
Produeixen
un efecte alcalinitzant a la sang i depuren el nostre sistema (tenen propietats
desintoxicants i depuratives).
-
Ajuden a combatre la pol·lució i la
radioactivitat del medi ambient.
-
Reforcen
els ronyons, remineralitzen els ossos i tonifiquen el nostre sistema nerviós.
Varietat d’algues:
Nom alga
|
Temps remull
|
Temps cocció
|
Plats
|
Wakame
|
5min
|
Crua o uns 15min
|
Amanides, plats amb verdures, sopes, potatges, amb
llegums, estofats, saltejats...
|
Nori
|
No
|
Torrada 5-10segons
Bullida 5-8min
|
Sushi, boles d’arròs, postres de músic, condiments
taula, guarnició sopes, cremes, purés, pasta, fregits, snacks...
|
Dulse
|
5-10min
|
Crua o uns 15min
|
Amanides, plats amb verdures, sopes, potatges, plats
amb cereals, pasta, llegums, fregides...
|
Hiziki
|
20-30min
|
Mínim 30min
|
Saltejats de verdures, pasta, cereals, amanides,
farciment per crêpes, plats amb proteïnes vegetals...
|
Kombu
|
30min
|
40min
|
Potatges, caldos, consomés, estofats, coccions
llargues, llegums, proteïnes vegetals, fregides, cereals, adobats
casolans...
|
Arame
|
10min
|
Crua o 5-10min
|
Saltejats de verdures, pasta, cereals, amanides,
canelons, rotllets de primavera, proteïna vegetal...
|
Espagueti de mar
|
15-20min
|
15-20min
|
Sopes, cereals, pasta, plats amb verdures, amanides,
proteïnes vegetals...
|
Cochayuyo
|
30min
|
20min
|
Sopes, potatges, llegums, cereals, pasta,
verdures, amanida, proteïna vegetal...
|
Agar-agar
|
10min (però no és necessari)
|
7-10min
|
Amanides d’estiu, gelatines dolces o salades, melmelades, flams,
mousse, gelees...
|
Quina quantitat és la recomanada?
-
Per
gaudir dels beneficis d’aquests vegetals es recomana ingerir entre 2 i 3
cullerades d’alga ja hidratada per persona i dia.
Quan començar a ingerir-les?
-
Un
cop el nadó ha començat a ingerir sòlids, també se li poden començar a
introduir algues. Una bona primera opció
seria la Kombu (a les cremes), i es podria seguir amb la Nori, la Wakame i la
Dulse. A l’any ja es poden consumir totes les varietats d’algues comestibles.
-
Si un
adult vol començar a introduir-les a la seva dieta, començar amb una suau com
la Wakame, seguida de la Kombu per enriquir plats i després la Dulse i l’Arame.
Quina és més rica?
-
La
més rica en CALÇ:
Hiziki (seguida de la Wakame i l’Arame)
-
La
més rica en FERRO:
Dulse (molt per sota la segueix la Hiziki i la Nori)
-
La
més rica en IODE:
Kombu (a igual nivell l’Arame i per sota la Dulse)
-
La
més PROTEICA:
Nori
-
La
més FIBROSA:
Hiziki (seguida de l’Arame i la Nori)
Receptes amb algues:
ESPAGUETTIS DE MAR CON SHIITAKES (MONTSE BRADFORD)
(2 y 3 personas)
Ingredientes: 4-5 shiitakes frescos o 1 taza de
champiñones cortados finos, 1 taza de alga espagueti de mar (remojar con agua
fría durante 20 min), 1 taza de germinados de soja, 1 ajo picado fino, perejil
picado fino, 2 c.s. de salsa de soja, 2 c.s. de jugo concentrado de manzana,
aceite de oliva.
Preparación:
Colocar el alga en una cazuela y cubrirla con agua
fría para dejarla en remojo 20 minutos. Tirar el agua. Cubrir la mitad del
volumen del alga con agua. Añadir jugo concentrado de manzana y cocer con tapa,
a fuego medio-bajo, 30 minutos o hasta que esté tierna y se haya evaporado el
agua.
Colocar un poco de aceite de oliva en una sartén,
dorar el ajo picado. Añadir los champiñones o shiitake y unas gotas de salsa de
soja. Saltear sin tapa hasta que el agua del champiñón se haya evaporado
completamente.
Añadir el alga Espagueti de mar, el concentrado de
manzana y los germinados de soja, saltear 1-2 minutos más. Servir con el
perejil.
ENSALADA DE FRUTA Y ALGA DULSE (Natursoy)
(2 raciones)
Ingredientes
4 zanahorias ralladas
1 manzana roja cortada a cuadritos
1 racimo de uvas
3 cucharadas de avellanas tostadas y troceadas
1/3 de taza de alga dulse remojada 3 minutos y troceada
el jugo de 1 naranja
Aderezo
2 cucharadas soperas de vinagre de umeboshi
2 cucharadas soperas de jugo concentrado de manzana
1 cucharada sopera de ralladura de naranja
1 manzana roja cortada a cuadritos
1 racimo de uvas
3 cucharadas de avellanas tostadas y troceadas
1/3 de taza de alga dulse remojada 3 minutos y troceada
el jugo de 1 naranja
Aderezo
2 cucharadas soperas de vinagre de umeboshi
2 cucharadas soperas de jugo concentrado de manzana
1 cucharada sopera de ralladura de naranja
Preparación
1. Mezclar con las zanahorias y la
manzana cortada, el jugo de naranja para evitar que se oxigene.
2. Mezclar los demás ingredientes y el aderezo y servir.
2. Mezclar los demás ingredientes y el aderezo y servir.
PASTEL DE AGAR-AGAR Y FRUTAS
(PORTO-MUIÑOS)
Ingredientes
agar-agar en
polvo Porto-Muiños
fruta, se puede usar cualquier
fruta, o varias a la vez. Mejor fruta de temporada.
zumo de manzana
zumo de manzana
Preparación
1. En una olla cocer un litro de
zumo de manzana con 1 cucharada sopera de agar-agar en copos o tiras o una
cucharadita de postre si es en polvo.
2. Dejar hervir
unos 5 minutos hasta que el agar-agar se disuelva bien y añadir la fruta
troceada y cocer otros 5-7 minutos.
3. Verter en una
fuente y dejar enfriar.
Presentación
Se puede adornar
por encima con rodajas finas de fruta y dejar enfriar completamente.
Otra opción de presentación es, una
vez apagado el fuego, batir con batidora y verter en flaneras. Una vez que
enfríe, desmoldar y tomar como flan de frutas.
També trobem l’alga Fucus que s’usa com a tractament d’algunes patologies
com la obesitat (perquè és un bon cremador de grasses), la cel·lulitis, la
retenció de líquids...
Microalgues:
A més de les algues descrites anteriorment, també trobem al mercat
microalgues, les quals no es poden consumir fresques ja que només són visibles
amb microscopi i per tant han de ser preparades als laboratoris.
Chlorella: estimula el creixement i la regeneració
cel·lular, reforça el sistema immunitari, protegeix dels radicals lliures,
millora la digestió i desintoxica
l’organisme de metalls pesants, dioxines, quimioteràpics, etc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifCBuVZCYPr0DfB5UsrenL70a6rhOlgiqOv1QNEJyDNSUlh0P-v_3X-WBx6xsSkrA-Qa_S6OBn9k_UmBimFsKPwhNYTv9YrfKw9n5dcUhAhr-t7ERoGEz8-CzZRBqOEl3SqwO-zhIwal3A/s200/images2.jpg)
ALERTA:
En cas de tenir alterada la glàndula tiroides, abans de consumir algues
consultar amb el naturòpata o amb l'endocrí.
Si us heu quedat amb ganes de saber-ne més, a la botiga trobareu llibres sobre aquests vegetals. Si sou valents i voleu adentrar-vos en el món de les algues a Salus trobareu algunes safates d'algues fresques i totes les varietats d'algues descrites al blog en format deshidratat. Ja no teniu excusa!