dilluns, 15 d’abril del 2013

L'Estevia


ESTEVIA: LA PLANTA DOLÇA

L'Estevia és originària de Paraguai, el seu ús per part dels guaranís (població indígena del Paraguai) és mil·lenari, però no va ser descoberta fins fa poc més d'un segle pel naturista Moises Bertoni. En la seva forma natural aquesta planta és 20 vegades més dolça que el sucre i els concentrats d'estevia tenen un poder edulcorant 300 vegades superior a la sacarosa. A més a més, és un edulcorant que no aporta calories ni altera l'índex glucèmic i, per tant, és apta per a diabètics. Per si fos poc, se li atribueixen moltes altres propietats beneficioses.

 
Avantatges de l'estevia:
- Producte natural no derivat de substàncies sintètiques.
- Edulcorant lliure de calories.
- Alt poder edulcorant.
- Planta no tòxica i amb propietats beneficioses per l'organisme humà.
- Potencia el sabor dels aliments.
- Producte apte per diabètics.


Cal fer una menció especial a Josep Pàmies (agricultor català) o també conegut com a "El pagès de l'estevia" qui va descobrir aquesta planta per casualitat l'any 2000 buscant informació per internet sobre l'empresa farmacèutica Montsanto (multinacional americana que controla el 90% de les llavors transgèniques del planeta i patentadors de l'aspartam). Quan va comprovar els efectes beneficiosos que tenia l'estevia sobre l'organisme i les seves propietats, va començar a cultivar-la i posteriorment les regalava als seus veïns de Balaguer (Noguera). Era la seva manera de fer resistència contra el que és antinatural (en aquest cas els edulcorants químics). Es va crear l'associació "Dulce Revolución de las Plantas Medicinales". No va ser fins l'11 de Novembre del 2011 que l'Autoritat Europea de la Seguretat Alimentaria (EFSA) va autoritzar finalment l'ús de l'estevia com a additiu alimentari, reglament núm. 1131/2011.


A la botiga podràs trobar l'estevia amb diferents formats i productes amb estevia: la planta seca per a fer infusió, bossetes d'infusió d'estevia, tabletes, líquida, sobrets individuals, xocolata negra o amb llet i estevia, melmelades, galetes...

!Atenció! Actualment hi ha al mercat molts formats d'estevia que no són exclusivament d'aquesta planta sinó que també contenen altres edulcorants artificials cal que llegiu molt bé l'etiquetatge de cada producte i els seus ingredients.


Que tingueu una setmana molt dolça!

dilluns, 18 de març del 2013

LA QUINUA

Com que molts de vosaltres ens heu consultat sobre la Quinua, hem pensat a dedicar-li una entrada per recordar perquè n'és tan d'interessant aquest cereal.


LA QUINUA (Chenopodium quinoa)

HISTÒRIA: La Quinua és originària dels Andes i es remunta a 5000 anys.  És coneguda com “el cereal mare” amb la llengua quítxua i va ser l’aliment bàsic dels Inques durant milers d’anys. La quinua posseeix major índex de proteïnes, calci, fòsfor, ferro i magnesi que els altres cereals, també conté tots els aminoàcids essencials, és rica en fibra i vitamines del grup B i no conté gluten.


És un gra tou, digestiu, de ràpida cocció i d’agradable sabor. A més de les seves propietats nutritives, és molt fàcil d’usar i es comercialitza en molts formats: gra, “tortitas”, farina, pasta, pa, galetes, begudes...

És anomenada pseudocereal perquè no pertany a la família de les gramínies on es troben els cereals “tradicionals” com l’arròs, la civada, etc. però en canvi, pel seu alt contingut en midó se li dóna ús de cereal. Per ser un dels cereals més rics en aminoàcids essencials i en àcids grassos essencials, la quinua és considerada un dels aliments vegetals amb més alt valor nutritiu.

És considerada per la FAO i la OMS com un aliment únic pel seu alt valor nutricional.


       COMPOSICIÓN QUIMICA: (100 Grs. de producte)


Quilocalories
354
Humitat
7 - 15 %
Hidrats de Carboni
53.50 - 74.30 g
Fibra
2.10 - 4.90 g
Grassa Total
4 - 8 g
Proteïnes
10 – 16 g


      COMPARACIÓ AMB PROTEÏNA PATRÓ (OU)

AMINOÀCIDS (mg/gr proteïna)
QUINUA (%)
OU (%)
Fenilalanina
4.06
6.30
Triptòfan
1.30
1.50
Metionina
2.20
4.10
Leucina
6.83
9.20
Isoleucina
7.05
8.00
Valina
3.38
7.30
Lisina
7.36
7.20
Treonina
4.51
4.90
Histidina
2.82
3.90

           









   *Informació nutricional segons la FAO


dimarts, 22 de gener del 2013

NADIU


Bon any nou a tothom!! De fet ja fa uns quants dies que l'hem començat aquest 2013 i que esperem que sigui un any joiós i feliç que tots ens ho mereixem.


Comencem nou any i presentem nova marca. Tal i com ja vam presentar al seu moment  la marca Rel de productes alimentaris, aquesta vegada des de la mateixa associació i amb la mateixa finalitat presentem NADIU.

NADIU és la marca dels complements alimentaris. La paraula vol dir "natural de..." i l'objectiu dels productes és la salut natural. Potenciem aquesta marca perquè és més sostenible (menys packaging), a un preu més econòmic i d'un laboratori de renom. Hi ha varietat de fórmules de plantes en càpsula, pròpolis, gelees, drenant i pectoral.

NADIU ÉS L'ALEGRIA I LA FRESCOR DE LA NATURA " ELS COLORS DE LA NATURA PER LA SALUT NATURAL".
 
 
Si voleu conèixer els productes o en voleu més informació veniu-nos a veure. Ja sabeu on trobar-nos :)

dimarts, 27 de novembre del 2012

MATARRANIA Cosmètica ecològica

  
Ja fa més d’un any que a Salus podeu trobar la marca de cosmètica natural MATARRANIA, però potser no coneixeu la seva història. A continuació en teniu un petit resum i els productes que ja podeu trobar a Salus.




  MATARRANIA es un proyecto impulsado por Evelyn, una mujer, madre, trabajadora, con la intención de ofrecer una iniciativa personal, auténtica y natural para el cuidado de la piel. Un proyecto que respete, en su desarrollo, el ámbito social y ambiental, que respete las personas, la tierra y su sabio legado.”
El Febrer d’aquest any han renovat la seva certificació de cosmètica ecològica i segueixen sent els únics a Espanya amb aquesta certificació concedida per l’anglesa Organic Soil Association. A més a més, és una de les poques marques en tot el món que ofereix el 100% ecològic als seus ingredients.



La revista The Ecologist va publicar el passat Octubre un article sobre aquest projecte:

“Matarrania es un joven laboratorio ubicado en Teruel que fabrica una de las pocas marcas de cosmética en el mundo que tiene el 100% de sus ingredientes certificados como ecológicos. Su gama está representada por un total de 20 productos que dan respuesta a necesidades de tratamiento facial, corporal, cosmética masculina y para mamás y bebés.
La gama está certificada por la prestigiosa Organic Soil Association. Es la primera y única marca en España en recibir su sello de cosmética ecológica. Basada en fórmulas tradicionales y con el aceite de oliva como principal protagonista, se está posicionando como una de las marcas de referencia de lo realmente natural, en España. Evelyn Celma es fundadora y gerente de Matarrania.”

Per veure l’entrevista completa que els va fer Santi Alburquerque per la revista The Ecologist aquí teniu el link:  http://vidasana.org/noticias-vidasana/ecoestetica-matarrania-100-%E2%80%9Cbio%E2%80%9D.html


Ahir dia 26.11.12 el programa Medi Ambient de TV3 va ser dedicat precisament a aquesta marca (a continuació en teniu l'enllaç). És un petit reportatge de 3min. que il·lustra molt bé la filosofia d'aquest projecte.
http://www.tv3.cat/videos/4351870

          "Mentre que en el sector alimentari la normativa i els organismes certificadors de productes ecològics estan ben determinats, en els productes com ara sabons, xampús, cremes hidratants o protectors solars, els etiquetatges no tenen un criteri unificat."


Productes que pots trobar a Salus:

Olis corporals (hidratants, relaxants, afrodisíacs...)
Bàlsams labials (menta o clau)
Crema per després de l’afeitat
Crema per culet de bebè
Crema reparadora de colzes i talons
Crema facial hidratant per pell mixta
Crema embellidora de coll i escot


Vine a probar-los!

....Pròximament...  L'aparador de Salus de Nadal! Ja és en procés i tot l'equip l'estem fent amb molta il·lusió. El podreu venir a veure d'aquí ben poc!! Molta Salut per a tothom 

dimarts, 9 d’octubre del 2012

MARCA REL


 
A què et recorda el nom Rel

A arrel, a planta, a natura, a sostenible, a ecològic… 


Doncs tot això és el que trobaràs a la nova marca pròpia de l’associació BIOCONSUM. 

 
Ja la pots trobar a Salus i, a més, per ser la primera setmana del llançament d’aquesta nova marca, el dia 14 d’Octubre (dia mundial de l’ecoalimentació) es sortejarà un lot de productes Rel. Com participar-hi? Molt senzill, durant aquesta setmana, amb la compra a Salus de qualsevol producte Rel, es donarà un número per entrar a la rifa i el que coincideixi amb els 2 últims números del sorteig del dia 14.10.12 de la ONCE serà el premiat!

Quins productes pots trobar? Farines, cereals, llavors, pastes, mueslis, crunchys... 



Vine a provar-ho! T’agradarà