dilluns, 15 d’abril del 2013

L'Estevia


ESTEVIA: LA PLANTA DOLÇA

L'Estevia és originària de Paraguai, el seu ús per part dels guaranís (població indígena del Paraguai) és mil·lenari, però no va ser descoberta fins fa poc més d'un segle pel naturista Moises Bertoni. En la seva forma natural aquesta planta és 20 vegades més dolça que el sucre i els concentrats d'estevia tenen un poder edulcorant 300 vegades superior a la sacarosa. A més a més, és un edulcorant que no aporta calories ni altera l'índex glucèmic i, per tant, és apta per a diabètics. Per si fos poc, se li atribueixen moltes altres propietats beneficioses.

 
Avantatges de l'estevia:
- Producte natural no derivat de substàncies sintètiques.
- Edulcorant lliure de calories.
- Alt poder edulcorant.
- Planta no tòxica i amb propietats beneficioses per l'organisme humà.
- Potencia el sabor dels aliments.
- Producte apte per diabètics.


Cal fer una menció especial a Josep Pàmies (agricultor català) o també conegut com a "El pagès de l'estevia" qui va descobrir aquesta planta per casualitat l'any 2000 buscant informació per internet sobre l'empresa farmacèutica Montsanto (multinacional americana que controla el 90% de les llavors transgèniques del planeta i patentadors de l'aspartam). Quan va comprovar els efectes beneficiosos que tenia l'estevia sobre l'organisme i les seves propietats, va començar a cultivar-la i posteriorment les regalava als seus veïns de Balaguer (Noguera). Era la seva manera de fer resistència contra el que és antinatural (en aquest cas els edulcorants químics). Es va crear l'associació "Dulce Revolución de las Plantas Medicinales". No va ser fins l'11 de Novembre del 2011 que l'Autoritat Europea de la Seguretat Alimentaria (EFSA) va autoritzar finalment l'ús de l'estevia com a additiu alimentari, reglament núm. 1131/2011.


A la botiga podràs trobar l'estevia amb diferents formats i productes amb estevia: la planta seca per a fer infusió, bossetes d'infusió d'estevia, tabletes, líquida, sobrets individuals, xocolata negra o amb llet i estevia, melmelades, galetes...

!Atenció! Actualment hi ha al mercat molts formats d'estevia que no són exclusivament d'aquesta planta sinó que també contenen altres edulcorants artificials cal que llegiu molt bé l'etiquetatge de cada producte i els seus ingredients.


Que tingueu una setmana molt dolça!