Aquesta setmana el blog va dedicat a la fruita i la verdura ecològica que ens arriba setmanalment a la botiga els dijous. També ens serveixen (en menys quantitat) els dimarts. A continuació els nostres proveïdors:
Bionofre: Són una cooperativa que es dedica a cultivar y
distribuir verdures ecològiques (certificades pel CCPAE) que produeixen a
les seves finques de Vilamalla (Alt Empordà) des de fa uns 10 anys. Actualment
tenen 10 hectàrees amb certificació ecològica. També ofereixen fruita i altres
productes ecològics produïts a Catalunya preferentment. “El compromís amb el medi ambient i la salut, aquest és el sentit del nostre projecte professional”. Setmanalment (cada dijous) ens arriben els seus productes
(fruita i verdura) que la trobareu col·locada a partir de les 11.00h del matí.
Biòrica: Biòrica són productors d'hortalisses
ecològiques (certificades pel CCPAE). Els seus horts es
troben a la vall de Sant Miquel de Campmajor, a la comarca del Pla de l'Estany.
Segueixen un calendari Biodinàmic, mitjançant el qual fan rotació de cultius
per evitar l'esgotament de la terra i mirar d'intervenir el mínim durant el
procés de creixement de les plantes. Les
verdures, les
recullen unes
hores abans de portar-les al client i, per tant, com que són acabades de collir
són molt més tendres, gustoses i fresques. El 90% de les llavors que
utilitzen són de
producció pròpia i amb això aconsegueixen una selecció acurada pel que fa a la qualitat de la
llavor i mirar de
millorar la biodiversitat amb varietats
autòctones i/o antigues. Aquesta selecció també serveix per
oferir verdures d'un elevat valor culinari. Trobareu els seus productes els dimarts i els dijous.
La Tavella: És una
horta ecològica (una finca de 6 hectàrees ubicada
a Cànoves i Samalús (Vallès Oriental)), i un
projecte d’integració sociolaboral de persones amb discapacitat
intel·lectual i/o malaltia mental. A La
Tavella col·laboren amb la preservació de les varietats autòctones de fruites i verdures, les més saboroses i de
més rendiment, posant en valor el treball i l’experiència de la pagesia. Conten
amb els certificats APPlus, CCPAE i DisCert. Cada
dijous ens arriben les seves fruites i verdures ecològiques i a la
botiga sempre hi podreu trobar les mongetes del ganxet (ECO i amb D.O.).
Bolet
Ben Fet: S’encarreguen
de cultivar bolets de qualitat
seguint un procés ecològic que aquest any aconsegueix el certificat del Consell
Català de la Producció d’Agricultura Ecològica (CCPAE). Els conreen seguint el procés que fan a la natura. Deixen que els
fongs s’alimentin dels mateixos substrats que trobarien als boscos i que ells
elaboren a partir de les escorces reciclades procedents de les
neteges forestals. Després d’un temps de maduració d’aproximadament 6 mesos, en
unes condicions de clima i humitat òptimes, els substrats creen uns Bolets Ben
Fets. A la botiga hi trobareu cada dijous el xiïtake
que és un bolet molt apreciat a les cultures asiàtiques per les seves
propietats medicinals (propietats anticanceroses i antimicrobianes i
reconeixen que l’alta protecció de minerals afavoreixen el reforç del
sistema immunitari i ajuden a combatre els processos antiinflamatoris).
Esporàdicament també maitake o gírgoles.
Segons
la PAE (producció agrària ecològica), 10 raons per comprar aliments ecològics
de proximitat:
1- Perquè
són saborosos
2- Perquè
són saludables i nutritius
3- Perquè
són segurs
4- Perquè
respecten el medi ambient
5- Perquè
han estat produïts sense pesticides i adobs de síntesi química
6- Perquè
no utilitzen organismes modificats genèticament
7- Perquè
en la seva obtenció s’ha respectat al màxim el benestar animal
8- Perquè
no es permet tractar els animals amb antibiòtics preventius ni hormones per al
control reproductiu
9- Perquè
l’ús d’additius està molt restringit
10- Perquè
estan regulats estrictament per normatives europees i controlats per organismes
degudament acreditats
A continuació teniu els links dels calendaris de verdures i fruites de temporada:
Feliç setmana de part dels de Salus.