Origen i història de la Cochayuyo

Per
extreure l'alga, anualment es talla la base de les algues de les roques i es
deixa que sigui la marea la que les porti fins a la platja on seran recollides
i posades a assecar sobre roques.
Propietats
Conté
tots els aminoàcids essencials.
Baix
contingut en greix i contingut moderat d'hidrats de carboni.
Important
font de fibra.
Baix
contingut en iode comparat amb la resta de les algues marines.
Alt contingut en L-cisteïna que té diferents propietats: mucolítica, antioxidant,
elimina metalls pesants i protegeix el fetge.
Propietats
anticoagulants i antitrombòtiques.
Alt contingut en àcid algínic
i alginats: elimina substàncies radioactives i
metalls pesants.
Rica en minerals i
oligoelements, especialment en magnesi, calci,
ferro, sofre i iode.
Quantitats i formes de cocció
La seva
textura carnosa i elàstica recorda als bolets però té un sabor suau i intens.
Queda
molt bé amb plats de cereals integrals (arròs, quinoa...), de pasta, de patata, de
proteïna vegetal (llegums, seitan, tofu...), sopes i amb verdures saltejades o
estofades.
Remullar uns 15 min. i afegir-la
als últims 15-20min de cocció. Per un
estofat, per exemple, posaríem uns 15gr de l’alga a remull.
Perquè s’etiqueta com a fertilitzant per a jardineria
domèstica?

Amb tota aquesta informació a què esperes a provar-la?